Historie

Een kleine greep uit het bestaan van de Grensschutters, wij zijn van start gegaan in oktober 1968 in de harmoniezaal met ongeveer 20 leden. 

Dit liep al snel op tot 30 á 40 leden. Er moest een bestuur gekozen worden:

- Voorzittter: G. van de Sanden

- Penningmeester: P. Mies

- Secretaris: L. Rovers

- M. Goorden

- P. Kerstens

De eerste verschieting opende Pastoor Luijckx samen met de voorzitter, onder toeziend oog van de andere leden.

In 1982 zijn we verhuisd van de harmoniezaal naar Café zaal-sport (tegenwoordig 't Wapen van Schijf). Hier kregen we ons eigen clublokaal de ''Kogelnoot''. Deze werd officieel geopend door burgemeester Du Chatinier en zijn vrouw. Hier hadden we maar liefst 10 schietbanen.

Activiteiten

Ieder jaar gaan we met onze vereniging een dag vissen. Er wordt dan een boot afgehuurd en gaan de Oosterschelde op om gezellig een dag te gaan vissen. Tijdens het vissen is er een hoop plezier en gezelligheid. Op zijn tijd word er wat gegeten en gedronken op de boot. Voor de dames binnen de vereniging is het niet altijd veilig. Als je niet uitkijkt heb je zo een krabbetje vis in je nek.

Met nieuwjaar gingen we altijd voetballen. Weer of geen weer. Een veld met koeienvlaaien en molshopen of sneeuw was geen probleem. De eerste jaren waren het de Grensschutters tegen ''De Schouw'' , daarna de Grensschutters tegen drumband/fanfare K.N.A. . Tegenwoordig wordt er een dag met Oudhollandse spellen georganiseerd bij het Wapen van Schijf die voor iedereen toegankelijk is.

   

Onze Sponsors: